zaterdag 23 november 2013

Een kleurrijk rokje

Bij de eerste naailes van dit seizoen zag ik dit stofje in de les. Meteen was ik er helemaal verliefd op, maar ik was niet de enige.... Bij de Javro was de stof al uitverkocht en online was ie een heel stuk  duurder. Gelukkig kwam er nog een stoffenspektakel aan en daar was de stof nog te koop.
Na even twijfelen over het te gebruiken patroon, viel de keuze al snel op het klokrokje uit 'Allemaal rokjes' in de maat 8 jaar. Deze versie is gevoerd met rode stretch voering en voorzien van een tailleband van boordstof. De onderkant is afgewerkt met een biaisbandje met een kantje eraan.
Het rokje hoort iets korter, maar Maureen heeft de onhebbelijke gewoonte om haar rokken een heel eind naar beneden te trekken omdat ze anders de band op haar buik voelt. Ik was even vergeten daar rekening mee te houden.
Door de vele kleuren in de rok is het te combineren met heel veel shirts, vestjes en maillots/leggings. Lekker praktisch!

Oh ja, ze had geen zin om op de foto te gaan.... 

zaterdag 16 november 2013

Aaibaar rokje

Op het stoffenspektakel kocht ik voor Maureen een zacht aaibaar stofje. Ik had haar zilveren laarsjes met roze sterren al in gedachten en toen ik thuis de lintjesbak indook zag ik meteen de combi met het roze-wit gestipte roezeltje. Nog een zwart paspelbandje ertussen, een strikje erop en klaar! Combineert ideaal met haar roze colbertje en een roze vest dat ze heeft. 
Het patroon komt uit het boek 'Allemaal rokjes', ik gebruikte het patroon voor het klokrokje in de maat 8 jaar (valt smal), met een tailleband van (roze) boordstof.

vrijdag 15 november 2013

Een jurk en creatief met flockfolie

Roodkapje van flockfolie op een shirt met korte mouwen.

Nog een flockfolie-roodkapje, maar nu op een shirt met lange mouwen.

Patroon van de kaptrui-zonder-kap, maar dan omgebouwd tot jurk.
Natuurlijk uit Stof voor durf het zelvers!

Zonder applicatie was het een beetje saai....
Al een tijdje heb ik flockfolie in huis. Maar wat ermee te maken? Gelukkig is er Pinterest en al snel vond ik een leuk shirt met een rondje van flockfolie waar Roodkapje uitgesneden was. Die heb ik uitgeprint en op het rode shirt nagemaakt. Ik had zo netjes gesneden dat er daarna een Roodkapje overbleef.... Dat plaatje kreeg een plekje op het roze shirt. Eigenlijk vind ik die ook mooier gelukt, bij het andere shirt is het contrast tussen de kleuren te klein. Maar goed, voor een eerste poging is het niet verkeerd en Maureen is er blij mee.
De afgelopen periode is het druk geweest, dus weinig achter de naaimachine gezeten waardoor het op m'n blog ook stil was. Maar Maureens kledingkast was aardig leeg, dus voor haar aan de slag gegaan. Ik gebruikte het patroon voor de kaptrui uit Stof voor durf-het-zelvers, koos de variant met de kraag en verlengde deze tot een jurk. In de kast lag nog een meter bruine stof met witte wolken, die leek me prima geschikt voor dit experiment. Om het wat pittiger te maken combineerde ik het met een rood met witte stippen stof. Toch was de jurk daarna niet af, er miste iets. Ik wilde er van flockfolie een eenvoudige rode vogel opmaken, maar Maureen was pertinent tegen. Uiteindelijk werd het een compromis: een boom met rode en roze bladeren. Ik denk nog steeds dat een vogel mooier was geweest, maar ja, het is haar jurk dus zij moet zich er prettig in voelen....

Komende periode rolt er meer van de naaimachine: vesten voor mezelf, wat winterkleding voor Maureen, ik heb nog zomersspul van mezelf te bloggen en ondertussen denk ik aan Camiels kledingkast....